Verkeer

Autoverzekering

Een autoverzekering is een verzekering die schade door of aan de eigen auto verzekerd. Er zijn grofweg drie verschillende soorten autoverzekeringen: aansprakelijkheidsdekking, beperkt cascodekking en volledig cascodekking. Het is mogelijk deze dekkingen uit te breiden met aanvullende verzekering zoals een inzittenden- of rechtsbijstandsdekking.

Bij ons kunt u meerdere verzekeringsmaatschappijen kiezen en zo de maatschappij kiezen die het best bij u wensen past met de laagste premie. Zo kunt u uw personenauto goedkoop, compleet en op maat verzekeren.

Motorverzekering

Met een motorverzekering verzekerd u eventuele schade die u veroorzaakt aan anderen. Het is ook mogelijk om eventuele schade aan uzelf en/of de eigen motor te verzekeren. De WA-verzekering is wettelijk verplicht en daarna is het nog mogelijk voor WA-Plus of WA-Casco te kiezen.

Daarnaast is uw motorverzekering uit te breiden met een opzittende verzekering, rechtsbijstand en een bonusbeschermer.

Vrije tijd en vakantie

Reisverzekering

Een reisverzekering sluit je af voor als je op reis of op vakantie gaat. Het is verstandiger een kortlopende (dagreisverzekering of aflopende reisverzekering) af te sluiten als u niet meer dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat. De verzekering is dan geldig voor de periode dat u op reis bent en u betaalt dan ook alleen voor die periode.

Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie dan is het interessant een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hieronder vallen dan bijvoorbeeld de zomervakantie, een stedentrip, een weekendje weg of de wintersport. U bent het gehele jaar door wereldwijd verzekerd. Het is handiger en voordeliger één doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van iedere keer een aparte reisverzekering af te sluiten.

Goede hulp tijdens uw vakantie is van groot belang. Denk hier aan ziekte, ongeval of schade aan uw persoonlijke bezittingen. Medische kosten kunnen in het buitenland erg duur zijn, met de reisverzekering met dekking van medische kosten voorkomt u hoge rekeningen.

Annuleringsverzekering

U vakantie afzeggen door persoonlijke omstandigheden kan zonder financiële gevolgen met de annuleringsverzekering.

Dit kan natuurlijk voorkomen als gevolg van ziekte, een ongeval of overlijden. Het is ook mogelijk een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten als u meerdere keren per jaar op reis gaat.

Caravanverzekering

Een caravanverzekering zorgt er voor dat u gerust en zonder zorgen op vakantie kan gaan.

Uw autoverzekering dekt alleen het WA gedeelte zodra de caravan is aangekoppeld.

Het is daarom verstandig een aparte verzekering voor de caravan af te sluiten.

De caravan of vouwwagen kunt u verzekeren tegen onder andere diefstal, brand en schade als gevolg van storm of hagel.

Wat nu als u uw caravan maar een korte periode in het jaar gebruikt?

Geen probleem, de dekking geldt het hele jaar door, dus ook tijdens de stalling.

Gezin

Rechtsbijstandverzekering

Juridische bijstand door gespecialiseerde juristen is erg kostbaar en komt in de huidige complexe maatschappij steeds vaker voor. Het gaat hier om geschillen bij wonen, werken, verkeer en vakantie.

De rechtsbijstandverzekering keert geen geld uit maar er worden diensten uitgekeerd en is dan ook een natura verzekering.

Als klant kunt u juridische bijstand, de kosten van de procedure en op de expertise van gespecialiseerde juristen rekenen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Stel u wordt aansprakelijk gesteld voor een schade die u of uw kind heeft veroorzaakt (bijvoorbeeld letsel bij iemand anders) dan kunnen de kosten al vrij snel oplopen.

Dan is het fijn om terug te kunnen vallen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Bij Attentiv kunt u zich laten verzekeren voor €1.250.000 euro of hoger voor 2,5 miljoen euro.

Met een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u uzelf en andere verzekerden tegen het risico dat er schade aan derden ontstaat .

Ook schade die uw huisdier veroorzaakt, of schade die bij andere ontstaat als gevolg van bijvoorbeeld uw schutting die omwaait.