Particulier

Hypotheken

Er zijn veel soorten hypotheken. De meest voorkomende zijn een spaarhypotheek, aflossingsvrije hypotheek en een hypotheek met een beleggingsverzekering. Op internet kunt u over deze hypotheekvormen en andere hypotheekzaken erg veel informatie vinden. U kunt zelfs op onze site uw maximale hypotheek berekenen. Dat alles is een verstandige voorbereiding op het afsluiten van uw hypotheek. Maar uitkomsten van online berekeningen zeggen niet alles. Laat u door ons voorlichten over alle facetten die van belang zijn voor een passende hypotheek, gebaseerd op uw persoonlijke situatie,woonwensen en toekomstplannen.

 

Pensioenen

Pensioen is het inkomen wat een voormalige werknemer ontvangt naast de oudedagsuitkering van de overheid (AOW). Vaak maakt een uitkering bij overlijden aan achterblijvende partner en wezen en/of een uitkering bij arbeidsongeschiktheid ook deel uit van een pensioenregeling. Stel de gemiddelde Nederlander de vraag of hij een goed pensioen heeft en men antwoordt, vaak uit onwetendheid, bevestigend. Er kunnen echter een groot aantal factoren zijn die er voor zorgen dat uw pensioen toch niet zo volledig is als u verwachtte, denk daarbij o.a. aan: uw pensioenregeling, uw arbeidsverleden, maar ook echtscheiding. Wilt u een helder inzicht in uw pensioen, neem dan contact met ons op.

 

Verzekeringen

De risico’s die men op financieel gebied loopt wil men graag afdekken. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen schadeverzekeringen en levensverzekeringen. Bij schadeverzekeringen komt al snel een vraag op als: "ik heb schade gemaakt bij mijn buren, wat nu?" Terwijl bij levensverzekeringen meer de vraag van toepassing is als: "wat zijn de financiële gevolgen van een overlijden". Om financiële onzekerheden uit te sluiten, is het verstandig om regelmatig uw verzekeringspakket te laten doornemen.

 

Sparen en beleggen

Wat te doen met geld dat u elke maand over heeft of een groot bedrag wat u ineens heeft ontvangen. U kunt dit geld op uw betaalrekening laten staan, maar u behaalt meer rendement als u gaat sparen of beleggen. De keuze voor sparen of beleggen is niet altijd eenvoudig. Uw persoonlijke situatie en wensen spelen in deze keuze een belangrijke rol. Wilt u op kort termijn over uw geld beschikken? Wilt u een vast rendement? Misschien hebt u nog wel andere wensen of zit u met vragen die het u moeilijk maken om de juiste keuze te maken. Laat u daarom door ons deskundig adviseren.

 

Financieringen

Soms moet u een flinke uitgave doen, juist op het moment dat u het geld niet op uw rekening heeft staan. Omdat u een nieuwe auto nodig heeft, de keuken wilt verbouwen of omdat de wasmachine kapot is. U kunt het benodigde bedrag bij elkaar sparen, maar u kunt het ook lenen. Iedere situatie is anders en vraagt om een andere leenvorm.

Wilt u meer weten? Kijk dan op een van de onderstaande onderwerpen, of neem gewoon contact op!

Neem contact op